Vælg en side

Hvad Indebærer Kloakservice

Kloakservice hører indenunder opgaver i kloakfaget, som handler om at fikse tilstoppet rør. Der findes forskellige måder at udføre opgaven på, som vi kommer ind på i dette indlæg. Det er vigtigt at slå fast, at et firma ikke skal være autoriseret for at lave kloakservice. Derfor behøves man ikke at være en autoriseret kloakmester. Står du en dag med et stoppet afløb eller kloakrør i din bolig eller virksomhed, kan du med fordel bestille et firma til kloakservice. 

Hvad kan et typisk problem være?

Mange mennekser har i mange tilfælde oplevet, at deres kloak eller afløb er stoppet. Det ser man oftest, hvis vandet i din brusekabine, toilettet og hånd- eller køkkenvasken løber over. Hvis vandet og snavs fra dit afløb og kloakrør samler sig et sted, kan det med tiden også starte en dårlig lugt, som kan sive ud i hele din bolig. Det er desværre ikke noget man kan løbe fra, og det vær fikses og forebygges med det samme. På et tidspunkt kan skaden være så alvorlig, at du skal udskifte dit kloaksystem, hvilke kan være en dyr affære. 

Hvilke ydelser er der, og hvornår skal man bruge hvad?

Der findes flere grene inden for kloakserive. Heriblandt: Slamsugning, kloakensning og højtryksspuling og TV Inspektion

Slamsugning

Slamsugning kan bruges til stoppet kloakrør, hvor du ikke kan bruge dit tolitet eller vask, da det løber over og vandet ikke kan sive igennem. Af og til er en slamsugning lige det, der skal til for at din kloak kan komme til at fungere optimalt igen. 

Højtryksspuling

Højtryksspuling anvendes til at rense din kloak helt igennem. Folk anvender det oftest som en service ting, hvor du fx 1 gang om året for spullet det hele igennem.  Det er en effektiv måde at få spulet kloakken igennem og på den måde fjerne skidt, så det ikke stopper afløbene til. Du kan nemlig aldrig undgå skidt i dine kloakrør, og du kan derfor undgå store udgifter fremadrettet, ved at veldigeholde dit system.

Kloakrensning

Slamsugning og kloakrensning minder meget om hinanden. Du bruger bare en slamsuger, når problemet er vokset og blevet alt for belastende for dine kloakrør.

Tv Inspektion

En inspektion bruges oftest til at lokalisere problemet, før man går i gang med opgaven. Her bruger man et kamera til at spotte problemet 

Hvad kan man selv gøre for at indgå problemer?

Du har altid selv muligheden for at holde dit afløb ved lige, så du indgår uforudsigelige forstoppelser og at der opstår skader på kloakeringen. Vedlige hold og rens selv dit afløb med mellem rum med kogende vandt og lidt opvaskemiddel – ikke kloakrens, det skader rørene på sigt.